English (United Kingdom)Español (spanish formal Internacional)Galego (Galician)
  • Mejuto - Termodinámica Automática
  • Mejuto - Termodinámica Automática
  • Mejuto - Termodinámica Automática
  • Mejuto - Termodinámica Automática
  • Mejuto - Termodinámica Automática
  • Mejuto - Termodinámica Automática
  • Mejuto - Termodinámica Automática
  • Mejuto - Termodinámica Automática
  • Mejuto - Termodinámica Automática
Home I+D+i Tunel IQF
Túnel IQF Imprimir
Escrito por Administrator   
Martes, 12 Agosto 2008 10:10
IQF son as siglas de Individual Quick Freezing, ou conxelación rápida de xeito individual. Este proceso de conxelación rápido permite que os microcristais de xeo que se forman dentro das células dos tecidos dos alimentos sexan de tamaño moi pequeno. Desta forma evítase que as paredes celulares que conforman os tecidos vexetais rómpanse. Polo tanto ao desconxelar o produto non hai derrame de fluídos celulares, o cal garante unha textura, valor nutritivo e sabor igual ao dun produto recentemente recolleitado.

A diferenza substancial entre unha conxelación IQF e unha conxelación lenta é o tamaño dos microcristais que se forman. Na segunda o cristal é tan grande que deforma as paredes celulares, permitindo o derrame de fluídos internos e polo tanto un deterioro en textura, sabor e valor.

Adicionalmente, o uso deste proceso garante que os produtos non necesiten de ningún tipo de químicos ou conservantes para o seu almacenamento. Ademais é importante recalcar que grazas ás baixadas rápidas de temperatura redúcese de forma importante a presenza de microorganismos.

Mejuto desenvolveu un túnel de conxelación IQF especialmente deseñado para a conxelación de produtos pesqueiros cunha capacidade de conxelación en continuo de 10.000 kg/h. O principio de funcionamento baséase en conxelar o peixe de forma continua nunha balsa de auga cunha concentración de sal superior ao 23% a baixa temperatura.

Inicialmente o peixe que chega para ser conxelado introdúcese nunha balsa de entrada e dáselle un primeiro proceso de limpeza co fin de eliminar residuos que logo poidan quedar adheridos na conxelación. Posteriormente o peixe é conducido por unha cinta transportadora mergullada a través do tanque de salmuera, onde se produce a súa conxelación nun tempo relativamente curto, 30/35 minutos.

Unha vez o peixe está conxelado é limpado de novo mediante unhas duchas de auga para eliminar restos de sal e escamas que poidan quedar tralo proceso de conxelación. Tras isto o produto é glaseado e secado, quedando listo para o seu empaquetado. Os sistemas de preenfriamento e secado traballan a temperaturas inferiores aos 37ºC negativos, lográndose que o produto salga seco e de forma individual. Unha vez o produto esta seco, tras un proceso de selección, empaquétase a través dun sistema de dosificación nas correspondentes caixas quedando listo para o seu almacenaxe ou transporte.

Para regular todo o sistema deseñouse un avanzado software de control automático que permite seguir en todo momento o proceso, ademais de verificar de forma exhaustiva todos os parámetros tanto do equipo como do produto que se está elaborando. Desta forma conséguese controlar en todo momento a temperatura e o estado do proceso de conxelación logrando, ao final de todo o ciclo, un produto cunha calidade e un aspecto óptimo.

LAST_UPDATED2